Protein in Cleaning Solution

Discussions about HPLC, CE, TLC, SFC, and other "liquid phase" separation techniques.

2 posts Page 1 of 1
Hello all,

I am running many protein A HPLC runs for several different projects, and I am encountering a small problem that I am curious if anyone has any helpful tips.

After my runs are complete I am analyzing my data and noticing that I am having protein showing up in my cleaning solution. I have dont many cleanings with 10% methanol, column conditioning for two hours prior to each run, staggered my samples in my method to not run for than six at a time, made new lots of cleaning solution, ensured I wasnt using the same pipette tip twice on anything, performed needle washes and purged the injector. I am getting roughly 0.100 mg/mL in my data analysis of my cleaning solution. Does anyone have any idea on how to stop this from occurring?

My method set is set up as:

Purge inj
Column Conditioning (2 hours at 1ml/min)
Clean Soln
Blank
0.100 Control
Standards (eight standards ranging from 0.0125-0.300 mg/mL)
Clean Soln
Blank
0.100 Control
Samples (six total)
Clean Soln
Blank

Sincerely,

Nick
"Notes on Cleaning bound Protein from RP HPLC columns"; https://hplctips.blogspot.com/2016/10/n ... om-rp.html
2 posts Page 1 of 1

Who is online

In total there are 11 users online :: 1 registered, 0 hidden and 10 guests (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 188 on Wed Nov 02, 2016 2:58 am

Users browsing this forum: Google [Bot] and 10 guests